Decisión del Panel Administrativo nº DNL2014-0033 of WIPO Arbitration and Mediation Center, November 14, 2014 (case Vermeulen Medical B.V. v. Daxtrio B.V.)

Resolution DateNovember 14, 2014
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Vermeulen Medical B.V. v. Daxtrio B.V.

Zaaknr. DNL2014-0033

1. Partijen

De Eiseres is Vermeulen Medical B.V. uit Ede, Nederland, vertegenwoordigd door Novagraaf Nederland B.V., Nederland.

De Verweerster is Daxtrio B.V. uit Broek op Langedijk, Nederland, intern vertegenwoordigd.

2. De Domeinnaam

De onderhavige domeinnaam [medischservicenederland.nl] is geregistreerd bij SIDN via Maxes.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het "Instituut") op 12 augustus 2014. Het Instituut heeft op 13 augustus 2014 per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de onderhavige domeinnaam. In antwoord hierop heeft SIDN op 14 augustus 2014 bevestigd dat de Verweerster geregistreerd staat als de domeinnaamhouder en heeft SIDN de contactgegevens van de Verweerster overgelegd. Het Instituut heeft vastgesteld dat de Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de "Regeling").

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut de Verweerster formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 15 augustus 2014 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 4 september 2014. Het Verweerschrift is bij het Instituut ingediend op 26 augustus 2014.

Op 28 augustus 2014 heeft SIDN het mediation proces aangevangen. Op 3 oktober 2014 heeft SIDN het mediation proces verlengd tot 26 oktober 2014. Op 24 oktober 2014 heeft SIDN partijen geïnformeerd dat het geschil niet door middel van het mediation proces is opgelost.

Het Instituut heeft Alfred Meijboom op 6 november 2014 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Feitelijke Achtergrond

Eiseres is een onderneming die actief is als groothandel in medische en tandheelkundige instrumenten, verpleeg- en orthopedische artikelen en laboratoriumbenodigdheden. Eiseres bestaat sinds 1993. Sinds 1998 maakt zij gebruik van de naam "Medisch Service Nederland", die ook in het Handelsregister als één van haar handelsnamen wordt vermeld. Eiseres is houdster en maakt gebruik van de domeinnaam [medischservice.nl].

Blijkens het Handelsregister is Verweerster eveneens actief als groothandel in medische en tandheelkundige instrumenten, verpleeg- en orthopedische artikelen en laboratoriumbenodigdheden. Zij heeft op 21 januari 2014 de domeinnaam...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT