Decisión del Panel Administrativo nº DSE2018-0066 of WIPO Arbitration and Mediation Center, February 18, 2019 (case SuprPlay Limited v. Ufuk Ekici)

Resolution DateFebruary 18, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionComplaint denied
DominioSuecia (.se)

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2018-0066

1. Sökande

Sökanden är SuprPlay Limited,Malta, företrädd av Baker & McKenzie Advokatbyrå KB, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är U. E., Sverige.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet [duelz.se].

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att Ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om Ansökan den 9 januari 2019. Innehavaren lämnade inte in ett Svar och följaktligen meddelade WIPO Center Parterna om Innehavarens uteblivna Svar den 11 februari 2019.

WIPO Center utsåg Tomas Norström som ensam Tvistlösare i detta ärende den 13 februari 2019. Tvistlösaren har lämnat in en Deklaration om Opartiskhet och Oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Bakgrund

Sökanden SuprPlay Limited tillhandahåller spel och kasino online.En av bolagets spelsajter finns på webbplatsen Duelz.com.

Domännamnet [duelz.se] skapades den 31 augusti 2018.

5. Yrkanden

Sökanden har begärt att domännamnet [duelz.se] ska överföras till sökanden.

Innehavaren av domännamnet har inte bemött sökandens yrkande.

6. Diskussion och Slutsatser

En första förutsättning för att ett domännamn ska överföras till den som har begärt tvistlösningsförfarandet är – enligt de registreringsvillkor som gäller för toppdomänen .se – att domännamnet är identiskt med eller liknar bl.a. ett varukännetecken som har rättsgrund i Sverige och till vilket den som begärt tvistlösningen kan visa rätt. Därutöver...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT