Decisión del Panel Administrativo nº DNL2019-0020 of WIPO Arbitration and Mediation Center, July 10, 2019 (case Retail Ventures Holding B.V. v. SOHO)

Resolution DateJuly 10, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionComplaint denied
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Retail Ventures Holding B.V. v. SOHO

Zaaknr. DNL2019-0020

1. Partijen

Eiser is Retail Ventures Holding B.V., Nederland, vertegenwoordigd door Coolinvestments B.V., Nederland.

Verweerder is SOHO, Nederland.

2. De Domeinnaam

De onderhavige domeinnaam [soho.nl] (de “Domeinnaam”) is geregistreerd bij SIDN via Provider.nl.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het “Instituut”) op 28 mei 2019. Het Instituut heeft op dezelfde dag per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de Domeinnaam. In antwoord hierop heeft SIDN op 29 mei 2019 bevestigd dat Verweerder geregistreerd staat als de domeinnaamhouder en heeft SIDN de contactgegevens van Verweerder overgelegd. Het Instituut heeft vastgesteld dat de Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de “Regeling”).

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 4 juni 2019 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 24 juni 2019. Verweerder heeft geen Verweerschrift ingediend. Dienovereenkomstig deelde het Instituut op 25 juni 2019 mee dat Verweerder in gebreke was gebleven.

Het Instituut heeft Willem J. H. Leppink op 5 juli 2019 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Feitelijke Achtergrond

Eiser heeft in 2016 de intellectuele-eigendomsrechten van de gefailleerde winkelhuisketen Vroom & Dreesmann B. V. (“V&D”) gekocht, waaronder diverse Benelux-merken met daarin opgenomen het woordelement SOHO, zoals het woordmerk SOHO (0897121), geregistreerd op 3 maart 2011 en het woordmerk SOHO NEW YORK (0590079), geregistreerd op 31 juli 1996, hierna ook de “Merken”.

De Domeinnaam is voor het eerst geregistreerd op 9 april 1997. De Domeinnaam staat op naam van Verweerder sinds 22 juni 2004.

5. Stellingen van Partijen

A. Eiser

Eiser heeft zakelijk weergegeven en voor zover relevant voor de beoordeling van deze zaak het volgende naar voren gebracht.

...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT