Decisión del Panel Administrativo nº DNL2019-0040 of WIPO Arbitration and Mediation Center, November 12, 2019 (case Flowmailer B.V. v. Evert-Jan van de Keuken, IT-Solved)

Resolution DateNovember 12, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionComplaint denied
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Flowmailer B.V. v. Evert-Jan van de Keuken, IT-Solved

Zaaknr. DNL2019-0040

1. Partijen

Eiser is Flowmailer B.V., Nederland, zelf-vertegenwoordigd.

Verweerder is Evert-Jan van de Keuken, IT-Solved, Nederland, zelf-vertegenwoordigd.

2. De Domeinnamen

De betwiste domeinnamen [mailflower.nl] en [mailflowr.nl] zijn geregistreerd bij SIDN via 1Eurohosting. Zij zullen hierna gezamenlijk als “de Domeinnamen” worden aangeduid.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het “Instituut”) op 12 september 2019. Het Instituut heeft op dezelfde dag per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de Domeinnamen. In antwoord hierop heeft SIDN op 13 september 2019 per e-mail de contactgegevens van Verweerder vrijgegeven die verschillen van de in de aanvankelijk ingediende eis genoemde verweerder. Op 13 september 2019 heeft het Instituut deze informatie per e-mail aan Eiser overgelegd met het verzoek de Eis aan te passen. In antwoord op deze melding van het Instituut, heeft Eiser op 17 september 2019 een aangepaste Eis ingediend. Het Instituut heeft vastgesteld dat de aangepaste Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de “Regeling”).

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 27 september 2019 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 17 oktober 2019. Het Verweerschrift is bij het Instituut ingediend op 1 oktober 2019.

Op 4 oktober 2019 heeft SIDN het mediation proces aangevangen. Op 16 oktober 2019 heeft SIDN partijen bevestigd dat het geschil niet door middel van het mediation proces is opgelost.

Het Instituut heeft Richard C.K. van Oerle op 25 oktober 2019 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Feitelijke Achtergrond

Eiser is onder andere houder van het Benelux-woordmerk FLOWMAILER, gedeponeerd op 29 augustus 2014 en ingeschreven op 19 november 2014 onder nummer 0962589, alsmede het Unie...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT