Decisión del Panel Administrativo nº D2015-1109 of WIPO Arbitration and Mediation Center, September 28, 2015 (case Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. v. Erdemir Ereğli Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.)

Resolution DateSeptember 28, 2015
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionComplaint denied
DominioGeneric Domains

WIPO Arbitration and Mediation Center

İDARİ HAKEM KARARI

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. v. Erdemir Ereğli Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.

Dava No. D2015-1109

1. Taraflar

Şikayet Eden, İstanbul, Türkiye’de yerleşik, Gün + Partners, Türkiye tarafından temsil edilen, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş.’dir.

Şikayet Edilen, Zonguldak, Türkiye’de yerleşik Erdemir Ereğli Sigorta ve Aracılık Hizmetleri Ltd. Şti.’dir.

2. Alan Adı ve Tescil Eden Kuruluş

İhtilaflı alan adı [erdemir.com], Moniker Online Services, LLC (“Tescil Eden Kuruluş”) tarafından tescil edilmiştir.

3. Usuli İşlemler

Şikayet 25 Haziran 2015 tarihinde WIPO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezine (“Merkez”) sunulmuştur. 30 Haziran 2015 tarihinde Merkez ihtilaflı alan adı ile ilgili olarak Tescil Eden Kuruluş’a tescil teyidi talebini göndermiştir. 1 Temmuz 2015 tarihinde, Tescil Eden Kuruluş ihtilaflı alan adını tescil ettiren ve tescil ettirenin iletişim bilgileri ile, Şikayet’te belirtilen Şikayet Edilen ve Şikayet Edilen’in iletişim bilgilerinin aynı olduğunu berlirtmiştir.

Merkez taraflara 2 Temmuz 2015 tarihinde prosedürün dili konusunda İngilizce ve Türkçe olarak bildirimde bulunmuştur. Şikayet Eden 3 Temmuz 2015 tarihinde işlemlerin Türkçe dilinde yürütülmesini talep etmiştir. 10 Temmuz 2015 tarihinde Merkez Şikayet eksiklik bildiriminde bulunmuştur. Aynı tarihte Şikayet Eden dilekçesinde değişiklik bildiriminde bulunmuştur.

Merkez, Şikayet’in, Alan Adı Uyuşmazlıkları Çözümü Politikası (“Politika” veya “UDRP”), Alan Adı Uyuşmazlık Çözümü Politikası için Yeknesak Kurallar (“Kurallar”) ve Alan Adı Uyuşmazlık Çözümü Politikası için Yeknesak Kurallara Ek Kurallar (“Ek Kurallar”)’da öngörülen şekil şartlarına uygun bir Şikayet olduğunu teyit etmiştir.

Kurallar’ın 2(a) ve 4(a) maddelerine göre, Merkez, Şikayet Edilen’e usulüne uygun şekilde Türkçe ve İngilizce olarak, Şikayet’i bildirmiştir ve idari işlem süreci 14 Temmuz 2015’de başlamıştır. Kurallar’in 5(a) maddesine göre, Cevap sunumu için son tarih 3 Ağustos 2015 olarak belirlenmiştir. Şikayet Edilen tarafindan Merkeze resmi Cevap 2 Ağustos 2015 tarihinde sunulmuştur.

Merkez, 8 Eylül 2015 tarihinde üç üyeli İdari Hakem Heyeti olarak Dilek Ustun Ekdial, Gökhan Gökçe ve Kaya Köklü’yü atamıştır. İdari Hakem Heyeti, atamanın uygun olduğu kararına varmıştır. İdari Hakem Heyeti, Kurallar’in 7. maddesi uyarınca Kabul Bildirimi ve Tarafsızlık ve Bağımsızlık Beyanı’nı Merkez’e sunmuştur.

4.
...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT