Decisión del Panel Administrativo nº DSE2020-0039 of WIPO Arbitration and Mediation Center, September 09, 2020 (case Svea Ekonomi AB v. D.B.)

Resolution DateSeptember 09, 2020
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer with Accelerated Proceeding
DominioSuecia (.se)

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2020-0039

1. Sökande

Sökanden är Svea Ekonomi AB, Sverige företrädd av Ports Group AB, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är D.B., Polen.

3. Domännamn och förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet [wwwsveaekonomi.se] (”Domännamnet”).

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om ansökan den 3 augusti 2020. Innehavaren lämnade inte in ett svar och följaktligen meddelade WIPO Center parterna om Innehavarens uteblivna svar den 2 september 2020.

Sökanden har begärt att ansökan ska prövas enligt Påskyndat Förfarande vid uteblivet svar från Innehavaren.

WIPO Center utsåg Jon Dal som ensam tvistlösare i detta ärende den 8 september 2020. Tvistlösaren har lämnat in en deklaration om opartiskhet och oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Yrkanden

Sökanden yrkar att Domännamnet ska överföras till Sökanden.

Innehavaren har inte lämnat in något svar.

5. Parterna har anfört

5.1 Sökanden

Sökanden är en koncern med finansiell verksamhet i ett flertal europeiska länder. Med trettio års erfarenhet och med över 2 000 anställda över hela Europa – från rådgivare och lånespecialister till utvecklare och designers, skapas administrativa och finansiella lösningar för små och stora företag i alla branscher.

Så snart Sökanden fick kännedom om registreringen av Domännamnet påbörjades arbetet med att söka en lösning. Domännamnet registrerades den 17 september 2019. Sökanden skickade den 28 februari 2020 ett varningsbrev till Innehavaren i vilket Sökandens rättigheter klargjordes och ett krav framställdes på en överföring av Domännamnet.

A. Domännamn är identiskt med eller liknar en rättighet vilken har rättsgrund i Sverige och till vilken den som begärt tvistlösningen kan visa rätt>

Sökanden är innehavare av ett flertal rättigheter med giltighet i Sverige inklusive...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT