Decisión del Panel Administrativo nº DSE2019-0001 of WIPO Arbitration and Mediation Center, March 14, 2019 (case SmartMarket Sweden Holding AB v. Juhanni Rex Karlsson)

Resolution DateMarch 14, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionComplaint denied
DominioSuecia (.se)

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Påskyndat Förfarande

Ärendenummer: DSE2019-0001

1. Sökande

Sökanden är SmartMarket Sweden Holding AB, Sverige företrädd av B.H, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är J.R.K, Sverige.

3. Domännamn och Förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet [smartmarket.se] (“Domännamnet”).

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

4. Bakgrund

Sökanden är ett svenskt aktiebolag som bedriver konsultverksamhet och som innehaft företagsnamnet SmartMarket Sweden Holding AB sedan den 23 mars 2015. Domännamnet registrerades den 9 mars 2015. Registreringen av Domännamnet löpte ut ett år senare utan att Sökanden förnyade. När så skett lät Innehavaren registrera Domännamnet.

5. Yrkanden

Sökanden har yrkat att Domännamnet ska överföras till Sökanden.

6. Parterna har anfört

A. Sökanden

Sökanden har anfört att Sökanden lät registrera dominanten i Sökandens företagsnamn, SmartMarket, som domännamn för användning i Sökandens verksamhet. Med anledning av en längre vistelse utomlands förnyade Sökanden inte registreringen av Domännamnet i tid, varpå registreringen löpte ut. När Sökanden vid ett senare tillfälle sökte registrera om Domännamnet upptäcktes att Innehavaren låtit registrera det. Innehavaren använder inte Domännamnet idag, utan det står parkerat, men Innehavaren har förnyat registreringen av Domännamnet sedan år 2016. Innehavaren har ingen koppling till Domännamnets lydelse och har inte brukat Domännamnet under de år Innehavaren ägt registreringen. Det är således antagligt att Innehavarens syfte är att sälja Domännamnet för en större summa pengar.

B. Innehavaren

Innehavaren har beretts tillfälle att yttra sig i ärendet men har inte gjort det.

7. Tvistlösarens skäl

Av Registreringsvillkoren följer att ett domännamn, på yrkande av den som ansöker om alternativt tvistlösning vid Internetstiftelsen i Sverige, ska avregistreras eller överföras till sökanden om följande tre rekvisit är uppfyllda.

Sökanden har en rättighet, som har rättsgrund i Sverige, med vilken domännamnet ifråga är identiskt eller liknar,

Domännamnet ifråga har registrerats eller använts i ond tro, och

Innehavaren inte har någon rätt eller berättigat intresse till...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT