Decisión del Panel Administrativo nº DNL2019-0002 of WIPO Arbitration and Mediation Center, March 08, 2019 (case H-D U.S.A., LLC v. Hicran Reijntjes)

Resolution DateMarch 08, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

H-D U.S.A., LLC v. Hicran Reijntjes

Zaaknr. DNL2019-0002

1. Partijen

Eiser is H-D U.S.A., LLC uit Milwaukee, Wisconsin, Verenigde Staten van Amerika, vertegenwoordigd door Ploum, Nederland.

Verweerder is Hicran Reijntjes uit Amsterdam, Nederland.

2. De Domeinnaam

De onderhavige domeinnaam [harley-davidson-amsterdam.nl] (de “Domeinnaam”) is geregistreerd bij SIDN via Domeinwinkel B.V.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het “Instituut”) op 16 januari 2019. Het Instituut heeft op dezelfde dag per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de Domeinnaam. Het Instituut heeft vastgesteld dat de Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de “Regeling”).

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 22 januari 2019 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 11 februari 2019. Verweerder heeft geen Verweerschrift ingediend. Dienovereenkomstig deelde het Instituut op 12 februari 2019 mee dat Verweerder in gebreke was gebleven.

Het Instituut heeft Dinant T. L. Oosterbaan op 18 februari 2019 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Feitelijke Achtergrond

Eiser is een producent van motorfietsen uit de Verenigde Staten van Amerika (“VS”). Het bedrijf werd in 1903 opgericht in Milwaukee, Wisconsin. Eiser produceert en verkoopt op jaarbasis ongeveer 250.000 motorfietsen, waarvan 60% in de VS. Naast de VS is Europa het belangrijkste afzetgebied.

Eiser is rechthebbende op een groot aantal merken wereldwijd. Eiser is onder andere houder van de volgende merken:

- Europees Uniemerk HARLEY-DAVIDSON, nr. 000083279, inschrijvingsdatum 28 januari 1998, en

- Beneluxmerk HARLEY-DAVIDSON, nr. 0011238, inschrijvingsdatum 1 januari 1972.

Eiser gebruikt daarnaast tevens de in de Kamer van Koophandel opgenomen handelsnaam HARLEY-DAVIDSON op grote schaal in het handelsverkeer. Eiser is ook houder van een groot aantal domeinnamen waarin het merk HARLEY-DAVIDSON is opgenomen, zoals [harley-davidson.com] en [harleydavidson.com].

De Domeinnaam is voor het eerst geregistreerd op 11 juli 2017. Verweerder is omstreeks 14 juli 2017 houder van de Domeinnaam geworden.

De Domeinnaam leidt naar een website met verschillende berichten over motoren en motorspullen, alsmede een groot aantal hierna nader besproken pay-per-click links. Daarnaast geeft de...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT