Decisión del Panel Administrativo nº DNL2008-0053 of WIPO Arbitration and Mediation Center, December 29, 2008 (case Diadora S.p.A. v. Verweerder)

Resolution DateDecember 29, 2008
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Diadora S.p.A. v. Verweerder

Zaaknr. DNL2008-0053

1. Partijen

Eiseres is Diadora S.p.A., gevestigd te Caerano di San Marco, Italië, vertegenwoordigd door Hellingman Bunders Advocaten, Nederland.

Verweerder is de Verweerder, wonende te Amsterdam, Nederland.

2. De Domeinnaam

Het geschil betreft de Domeinnaam [diadora.nl] (“de Domeinnaam”), geregistreerd bij SIDN.

3. Geschiedenis van de Procedure

De in het Nederlands gestelde Eis is op 14 oktober 2008 per e-mail ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (“het Instituut”) en door het Instituut ontvangen in hard copy op 21 oktober 2008. Op 16 oktober 2008 heeft het Instituut per e-mail aan het SIDN een verificatieverzoek gestuurd met betrekking tot de Domeinnaam. In antwoord hierop heeft SIDN op 17 oktober 2008 bevestigd dat Verweerder geregistreerd staat als houder van de Domeinnaam en het Instituut voorzien van de contactgegevens van Verweerder. Het Instituut heeft vastgesteld dat de Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (“de Regeling”).

Conform artikel 5 lid 1 en artikel 15 lid 5 van de Regeling heeft het Instituut Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 28 oktober 2008 aangevangen.

In overeenstemming met artikel 7 lid 1 van de Regeling was de laatste datum waarop het Verweerschrift kon worden ingediend 17 november 2008. Verweerder heeft geen Verweerschrift ingediend. Dienovereenkomstig heeft het Instituut op 18 november 2008 meegedeeld dat de Verweerder in gebreke was gebleven.

Het Instituut heeft Eiseres en Verweerder op 21 november 2008 op de hoogte gesteld van de aanstelling van Tjeerd F.W. Overdijk als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat hij correct is benoemd. Hij heeft de opdracht bevestigd en overeenkomstig artikel 8 lid 2 van de Regeling verklaard dat geen persoonlijke of zakelijke band met partijen bestaat.

Verweerder heeft op 25 november 2008 het Instituut per e-mail laten weten geen bezwaar te hebben tegen de overdracht van de Domeinnaam. Nu deze e-mail niet conform artikel 7 lid 1 van de Regeling binnen twintig kalenderdagen na de aanvangsdatum van de procedure door het Instituut is ontvangen, heeft de Geschillenbeslechter geen aanleiding gezien deze e-mail op grond van artikel 10 lid 2 van de Regeling toe te laten tot de procedure, en in het verzenden daarvan slechts aanleiding gezien voor het beproeven van een minnelijke regeling.

Anders dan Verweerder blijkens de inhoud van zijn e-mail veronderstelt, is een vrijwillige overdracht van de Domeinnaam (anders dan na beslissing tot overdracht van de Domeinnaam door de Geschillenbeslechter) na aanvang van de procedure niet slechts mogelijk indien een eiseres “niet ontvankelijk” verklaard wordt in haar Eis. De...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT