Decisión del Panel Administrativo nº DSE2019-0036 of WIPO Arbitration and Mediation Center, November 19, 2019 (case AB ğngelholmshem v. C. P., Privacy Services)

Resolution DateNovember 19, 2019
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioSuecia (.se)

WIPO Arbitration and Mediation Center

Alternativt Tvistlösningsförfarande

Ärendenummer: DSE2019-0036

1. Sökande

Sökanden är AB Ängelholmshem, Sverige, företrädd av Vamo Varumärkesombudet AB, Sverige.

2. Innehavare

Innehavaren är C. P., Privacy Services Inc, Belize.

3. Domännamn och förfarandet

Alternativt Tvistlösningsförfarande avseende domännamnet [engelholmshem.se] (”Domännamnet”).

Ansökan har lämnats in i enlighet med Registreringsvillkor gällande för toppdomänen .se (“Registreringsvillkoren”) och Förfaranderegler för alternativt tvistlösningsförfarande för domännamn i toppdomänen “.se” (“Förfarandereglerna”).

WIPO Arbitration and Mediation Center (“WIPO Center”) verifierade att ansökan uppfyllde de formella kraven som återfinns i Registreringsvillkoren och Förfarandereglerna. I enlighet med paragraf 13 i Förfarandereglerna, meddelade WIPO Center formellt Innehavaren om ansökan den 20 september 2019. Innehavaren lämnade inte in ett svar och följaktligen meddelade WIPO Center parterna om Innehavarens uteblivna svar den 22 oktober 2019.

WIPO Center utsåg Jon Dal som ensam tvistlösare i detta ärende den 30 oktober 2019. Tvistlösaren har lämnat in en Deklaration om Opartiskhet och Oavhängighet, vilket krävs för att WIPO Center ska kunna säkerställa att paragraf 1 i Förfarandereglerna är uppfylld.

4. Yrkanden

Sökanden yrkar att Domännamnet ska överföras till Sökanden.

Innehavaren har inte inkommit med något svar.

5. Parterna har anfört

5.1. Sökanden

Sökanden är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Ängelholms kommun. Med strax över 3 000 lägenheter runt om i Ängelholms kommun, samt en omsättning på drygt 400 miljoner kronor, är Sökanden den största aktören på bostadsmarknaden i Ängelholm. Firman AB Ängelholmshem registrerades den 13 oktober 1950 och Sökanden registrerade domännamnet [angelholmshem.se] den 26 augusti 1997.

Den 3 maj 2019 ansökte Sökanden om varumärkesskydd för figurvarumärket ÄNGELHOLMSHEM och registrering erhölls den 24 maj 2019 under registreringsnummer 602066.

Den 14 februari 2010 registrerade Innehavaren Domännamnet.

A. Domännamnet är identiskt med eller liknar en rättighet vilken har rättsgrund i Sverige och till vilken den som begärt tvistlösningen kan visa rätt

Sökanden gör gällande att Domännamnet är mycket likt, och i det närmsta identiskt med, ordalydelsen i Sökandens svenska registrerade varumärke ÄNGELHOLMSHEM. Sökanden är som nämnts även innehavare av firmaregistrering AB...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT