Decisión del Panel Administrativo nº D2016-2118 of WIPO Arbitration and Mediation Center, December 05, 2016 (case Orchestra-Premaman v. Mehmet Ali Bakay / Mesut Ağzıgüzel / Savaş Akbal)

Resolution DateDecember 05, 2016
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioGeneric Domains

WIPO Arbitration and Mediation Center

İDARİ HAKEM KARARI

Orchestra-Premaman v. Mehmet Ali Bakay / Mesut Ağzıgüzel / Savaş Akbal

Dava No. D2016-2118

1. Taraflar

Şikayet Eden, Cabinet Brev&Sud, Fransa tarafından temsil edilen, Saint Aunes, Fransa'da yerleşik, Orchestra-Premaman'dır.

Şikayet Edilen, İstanbul, Türkiye'de yerleşik Mehmet Ali Bakay / Mesut Ağzıgüzel / Savaş Akbal'dır.

2. Alan Adı ve Tescil Eden Kuruluş

İhtilaflı alan adı [orkestrakids.net], FBS Inc. ("Tescil Eden Kuruluş") tarafından tescil edilmiştir.

3. Usuli İşlemler

Şikayet, 18 Ekim 2016 tarihinde WIPO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'ne ("Merkez") sunulmuştur. 18 Ekim 2016 tarihinde, Merkez, ihtilaflı alan adı ile ilgili olarak Tescil Eden Kuruluş'a tescil teyidi talebini göndermiştir. 19 Ekim 2016 tarihinde, Tescil Eden Kuruluş, ihtilaflı alan adını tescil ettiren ve tescil ettirenin iletişim bilgileri ile, Şikayet'te belirtilen Şikayet Edilen ve Şikayet Edilen'in iletişim bilgilerinin farklı olduğunu belirtmiştir. Merkez, 20 Ekim 2016 tarihinde Tescil Eden Kuruluş tarafından sağlanan tescil ettiren bilgilerini ve iletişim bilgilerini Şikayet Eden'e sunmuş ve Şikayet'te değişiklik yapmaya davet etmiştir. 21 Ekim 2016 tarihinde, Şikayet Eden değiştirilmiş Şikayet sunmuştur.

Merkez, Şikayet'in ve değiştirilmiş Şikayet'in, Alan Adı Uyuşmazlıkları Çözümü Politikası ("Politika" veya "UDRP"), Alan Adı Uyuşmazlık Çözümü Politikası için Yeknesak Kurallar ("Kurallar") ve Alan Adı Uyuşmazlık Çözümü Politikası için Yeknesak Kurallara Ek Kurallar ("Ek Kurallar")'da öngörülen şekil şartlarına uygun bir Şikayet olduğunu teyit etmiştir.

Kurallar'ın 2(a) ve 4(a) maddelerine göre, Merkez, Şikayet Edilen'e usulüne uygun şekilde, Şikayet'i bildirmiştir ve idari işlem süreci 25 Ekim 2016 tarihinde başlamıştır. Kurallar'ın 5(a) maddesine göre, Cevap sunumu için son tarih, 14 Kasım 2016 olarak belirlenmiştir. Şikayet Edilen tarafından Merkez'e resmi Cevap sunulmaması üzerine, 15 Kasım 2016 tarihinde Cevap vermeme bildiriminde bulunulmuştur.

Merkez, 21 Kasım 2016 tarihinde, İdari Hakem olarak Gökhan Gökçe'yi atamıştır. İdari Hakem, atamanın uygun olduğu kararına varmıştır. İdari Hakem Heyeti, Kurallar'in 7. maddesi uyarınca Kabul Bildirimi ve Tarafsızlık ve Bağımsızlık Beyanı'nı Merkez'e sunmuştur.

4. Vakıalar

Şikayet Eden, Fransa'da yerleşik, 20 yıldır çocuk hazır giyim satış sektöründe faaliyet gösteren ve uluslararası ölçekte bir firmadır.

Dosyadaki bilgilere göre, Şikayet Eden, ORCHESTRA ibaresini farklı kelime ve şekil markaları olarak dünya çapında ve Türk Patent Enstitüsü ("TPE") nezdinde tescil ettirmiştir. Şikayet Eden'in dosyada sunmuş olduğu bilgilere göre, 25. sınıfın da dahil olduğu ve Türkiye'yi de kapsayan ilk ORCHESTRA uluslararası markası 2001 yıllında tescil edilmiştir.

Şikayet Edilen, ihtilaflı alan adını 6 Haziran 2013 tarihinde tescil ettirmiştir. Şikayet Edilen, TPE nezdinde ORKESTRA...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT