Decisión del Panel Administrativo nº DNL2015-0024 of WIPO Arbitration and Mediation Center, June 22, 2015 (case Corendon Holding B.V., Corendon International Travel B.V. en Corendon Dutch Airlines B.V. v. Helo Holdings LTD)

Resolution DateJune 22, 2015
Issuing OrganizationWIPO Arbitration and Mediation Center
DecisionTransfer
DominioPaíses Bajos (.nl)

WIPO Arbitration and Mediation Center

UITSPRAAK GESCHILLENBESLECHTER

Corendon Holding B.V., Corendon International Travel B.V. en Corendon Dutch Airlines B.V. v. Helo Holdings LTD

Zaaknr. DNL2015-0024

1. Partijen

De Eisers zijn Corendon Holding B.V., Corendon International Travel B.V. en Corendon Dutch Airlines B.V. allen uit Lijnden, Nederland, vertegenwoordigd door Friedberg & Mahn Advocaten en Mediators, Nederland.

Verweerder is Helo Holdings LTD uit Amsterdam, Nederland.

2. De Domeinnaam

De onderhavige domeinnaam [flycorendon.nl] (de “Domeinnaam”) is geregistreerd bij SIDN via 1API Gmbh.

3. Geschiedenis van de Procedure

De Eis is ingediend bij het WIPO Arbitration and Mediation Center (het “Instituut”) op 12 mei 2015. Het Instituut heeft op 13 mei 2015 per e-mail een verificatieverzoek aan SIDN gestuurd met betrekking tot de onderhavige domeinnaam. In antwoord hierop heeft SIDN op 15 mei 2015 bevestigd dat Verweerder geregistreerd staat als de domeinnaamhouder en heeft SIDN de contactgegevens van Verweerder overgelegd. Het Instituut heeft vastgesteld dat de Eis voldoet aan de formele vereisten van de Geschillenregeling voor .nl-domeinnamen (de “Regeling”).

Overeenkomstig de artikelen 5.1 en 16.4 van de Regeling heeft het Instituut Verweerder formeel op de hoogte gesteld van de Eis en is de procedure op 21 mei 2015 aangevangen. In overeenstemming met artikel 7.1 van de Regeling was de laatste datum voor het indienen van het Verweerschrift 10 juni 2015. Verweerder heeft geen Verweerschrift ingediend. Dienovereenkomstig deelde het Instituut op 11 juni 2015 mee dat Verweerder in gebreke was gebleven.

Het Instituut heeft Richard C.K. van Oerle op 17 juni 2015 benoemd als Geschillenbeslechter in deze zaak. De Geschillenbeslechter stelt vast dat de Geschillenbeslechter correct is benoemd. De Geschillenbeslechter heeft de Verklaring van Onpartijdigheid en Onafhankelijkheid aan het Instituut overgelegd, zoals vereist overeenkomstig artikel 9.2 van de Regeling.

4. Feitelijke Achtergrond

Corendon Holding B.V. is houder van een aantal Benelux en Europese merkinschrijvingen voor het woordmerk CORENDON (o.a. BX 0890087, gedeponeerd 14 oktober 2010, en CTM 009702391, gedeponeerd 1 februari 2011(de “Merken”)) voor – samengevat – diensten van een touroperator.

Daarnaast stelt Corendon Holding B.V. sinds zijn oprichting op 2 februari 2005 “Corendon” als handelsnaam te gebruiken en stellen Corendon International Travel B.V. en Corendon Dutch Airlines B.V. dat zij...

To continue reading

Request your trial

VLEX uses login cookies to provide you with a better browsing experience. If you click on 'Accept' or continue browsing this site we consider that you accept our cookie policy. ACCEPT